Coronavirus în Ucraina: Peste 300 de persoane infectate

Rata de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus în Ucraina este în creştere, în ultimele 24 de ore fiind confirmate peste 90 de cazuri – scrie agenţia RBC.

Astfel, potrivit datelor furnizate vineri seară de Ministerul Sănătăţii de la Kiev, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 310, cele mai multe cazuri fiind confirmate în regiunea Cernăuţi (47) şi în capitala Ucrainei (47). De asemenea, de la începutul epidemiei, cinci persoane au murit în Ucraina din cauza COVID-19, în timp ce primul pacient infectat, un bărbat din Cernăuţi, s-a vindecat şi a fost deja externat din spital.

În acest context, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat înăsprirea măsurilor pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, prin închiderea graniţelor Ucrainei, începând cu seara zilei de 27 martie. Anterior, pe 25 martie, Guvernul Ucrainei a extins aria de aplicare a stării de urgenţă în toată ţara, în condiţiile în care, anterior, măsura respectivă viza doar câteva regiuni.

Astfel, starea de urgenţă a fost instituită pe o perioadă de 30 de zile – până la 24 aprilie 2020, iar starea de carantină, de asemenea, s-a prelungit cu 30 de zile în toată Ucraina./sdan/schelaru

www.rbc.ua – 28 martie