Germania: S-a sinucis ministrul de finanţe al landului Hessen

Întreaga clasă politică a fost şocată de ştirea despre moartea lui Thomas Schäfer. Trupul neînsufleţit al ministrului a fost găsit sâmbătă în apropierea căii de linie ferată de lângă Hockenheim. Potrivit datelor furnizate de poliţie, politicianul singur şi-a pus capăt zilelor.

Identificarea cadavrului a durat mai mult timp, de aceea abia azi a fost anunţată vestea tragică. Prim-ministrul landului Hessen, Volker Bouffier a declarat: „Toţi suntem şocaţi de această ştire” adăugând că este alături de familia politicianului în vârstă de 54 de ani. Annegret Kramp-Karrenbauer, preşedintele Uniunii Creştin Democrate (CDU) – partid din care făcea parte Thomas Schäfer – a reacţionat şi ea foarte surprinsă. „Nu găsim cuvintele potrivite” – scria aceasta pe Twitter.

Thomas Schäfer deţinea de zece ani portofoliul finanţelor. Era de peste doi ani un personaj foarte important al vieţii politice din Hessen. A fost considerat un foarte bun specialist, care se bucura de apreciere şi la nivel federal. Mulţi îl considerau un politician care va avea un cuvânt de spus în politica regională. Întrucât actualul prim-ministru al landului Hessen, Volker Bouffier după toate probabilităţile la alegerile programate pentru anul 2022 nu mai doreşte să candideze pentru un nou mandat, Schäfer era considerat favorit pentru funcţia de premier al landului.

Thomas Schäfer era căsătorit și avea doi copii. Preşedintele parlamentului landului Hessen, Boris Thein a declarat: „Nu cunoşteam un om în care să pot avea mai multă încredere. Deja îmi lipseşte!”. Şi partidele de opoziţie şi-au exprimat solidaritatea față de familia defunctului. Primele cercetări arată că a fost vorba despre sinucidere – a declarat parchetul şi poliţia din Wiesbaden. Ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung scria că Thomas Schäfer a lăsat şi o scrisoare de adio al cărei conţinut însă, deocamdată nu a fost dat publicităţii.

Székely Ervin

RADOR – 29 martie