Papa Francisc: „Opriţi toate războaiele”

Vatican – Papa Francisc cere să se oprească toate războaiele în aceste vremuri de pandemie şi să se creeze coridoare pentru ajutoarele umanitare. Papa Francisc relansează apelul făcut de secretarul general al ONU pentru „încetarea imediată a luptelor la nivel global şi în toate colţurile lumii”.

„Actuala urgenţă pentru Covid-19 nu cunoaşte graniţe”, a subliniat Papa Francisc, la slujba de duminică. Apoi, Suveranul Pontif a lansat un apel pentru a se evita tragediile în închisorile supraaglomerate. „Gândurile mele merg în mod special către toţi oamenii care suferă de vulnerabilitate şi sunt nevoiţi să trăiască în grup”, ca în cazul „azilelor sau cazarmelor”, a spus papa.

„În mod special, aş dori să menţionez persoanele din închisori. Am citit un memoriu oficial al Comisiei pentru Drepturile Omului, care vorbeşte despre problema închisorilor supraaglomerate” care, o dată cu pandemia de coronavirus, „ar putea deveni o tragedie”. Trebuie să „luăm măsurile necesare pentru a evita” aceste tragedii, a concluzionat Papa Bergoglio./oavram/gpodea

https://www.ansa.it – 29 martie