Suportul tehnic privind testarea bucureștenilor în contextul epidemiei de coronavirus va fi gata joia viitoare

Suportul tehnic privind testarea bucureștenilor în contextul epidemiei de coronavirus va fi gata joia viitoare, a anunțat pe viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. El a precizat că Primăria asigură doar acest sprijin tehnic și că metodele medicale vor fi stabilite de specialiști.
Aurelian Bădulescu: Așa cum a spus toată echipa de lucru care funcționează în vederea începerii acestor analize, joi este gata cu tot setul de proceduri și modul în care se va începe și după ce criterii. Luni, marți, miercuri, până joi ,vom avea exact toată structura și modul în care vor începe să facă aceste analize.
Realizator: Managerul Istitutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, a anunțat recent că un eșantion de peste 10.000 de bucureșteni va fi testat pentru infecție de coronavirus. El a spus că are acceptul ministrului sănătății în acest sens. Această testare ar urma să le ofere specialiștilor o imagine asupra modului în care noul coronavirus acționează la nivelul populației./aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 29 martie