Realizator: Municipiul Suceava a intrat în carantină totală. Toate căile de acces de intrare şi ieșire din orașul sunt securizate de armată și poliție. Decizia vine în contextul în care din cele 2.109 cazuri confirmate de coronavirus din România 593 sunt de la Suceava, respectivă 27% din totalul pacienților. Alte opt comune limitrofe municipiului au intrat și el în carantină – potrivit Ordonanței militare numărul 6 adoptate aseară.
Invitat azi noapte în emisiune la „Serviciul de noapte” de la Radio România Actualități în ministrul de interne, Marcela Vela, s-a arătat încrezător că Suceveni vor înțelege această decizie.
Marcel Vela: Am luat această decizie și în avantajul lor pentru a nu fi extinsă această infecție la nivelul întregului județ, la nivelul întregii regiuni și până la urmă în toată România. Asigur toți cetățenii din județul Suceava de tot sprijinul și de toată susținerea noastră. Suntem și vom fi împreună. Am încredere că sucevenii vor înțelege că această măsură este în sprijinul lor. Cu cât respectă mai mult în deciziile, indicațiile, sfaturile autorităților cu atât mai mult vom împiedica infecția și răspândirea virusului în județul Suceava în primul rând, unde sunt oameni extraordinari, oameni deosebiți, oameni harnici, oameni care vor înțelege că este o măsură luată inclusiv în sprijinul lor.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 martie)