Secretarul de stat Raed Arafat, despre carantinarea municipiului Suceava şi a comunelor limitrofe

Măsurile speciale luate în această seară de autorităţi pentru carantinarea municipiului Suceava şi a comunelor limitrofe au fost luate după o analiză a situaţiei infectărilor numeroase cu SARS-CoV 2 din această zonă. Secretarul de stat Raed Arafat a explicat la Radio România că restricţiile de deplasare sunt în beneficiul cetăţenilor.

Raed Arafat: Aceste măsuri nu sunt măsuri luate împotriva lor. Sunt măsuri luate pentru a sprijini municipiul Suceava şi judeţul Suceava pentru a ieşi din problema în care este. Nu sunt măsuri care sunt luate ca să-i izolăm pe ei neapărat; sunt măsuri care sunt luate ca să prevenim ca virusul să se răspândească mai departe, în afara municipiului sau, mai departe, în interiorul municipiului. Le solicităm sprijinul pentru a le implementa.

Soluţionarea acestor probleme este în echipă. Statul este, pe de o parte, autorităţile locale, dar, pe partea cealaltă, este populaţia şi cetăţeanul simplu, individul, care trebuie să respecte toate regulile./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 martie