La Târgu Lăpuş, din Maramureş, ies de pe linia de producţie primele măşti „made în Romania”

Pe fondul crizei de echipamente de protecţie, prezentă peste tot în lume, unii anteprenori de la noi şi-au prezentat deja producţia. Vin veşti bune de la Târgu Lăpuş, din Maramureş, de unde ies de pe linia de producţie primele măşti „made în Romania”, iar peste 7 zile, producţia se va diversifica şi alte materiale de protecţie, toate vitale în această perioadă, vor fi inclusiv măşti speciale cu supapă, care oferă cel mai mare grad de siguranţă pentru medici.
Reporter: Adrian Marchiş – Primele măşti sanitare de protecţie au început să se confecţionze la grupul de firme TAPARO, din Târgul Lăpuş, iar în paralel se face şi calificarea muncitorilor.
Ioan Filip, manager: Am început probele tehnologice şi am scos primele măşti. Suntem în continuarea probelor tehnologice şi /…/ oamenilor care vor lucra pe aceste echipamente şi startul producţiei. Capacitatea pe care noi o estimăm este de 150 de mii de măşti pe zi, depinde foarte mult şi de modul în care se va gestiona linia şi sperăm să nu avem probleme în acest sens.
Reporter: Peste o săptămână, odată cu montarea altor linii tehnologice, se va difersifica producţia pentru alte materiale medicale de protecţie.
Ioan Filip: În data de 7 aprilie, promisiunile sunt să avem a patra linie de producţie, pentru a asigura o capacitate de 500 de mii de măşti chirurgicale şi 100 de mii de măşti FFP2. Ne-am propus să producem o gamă mai largă de materiale utilizate în sistemul sanitar – halate de unică folosinţă, lenjerii de unică folosinţă, bonete şi protecţie pentru papuci, şerveţele umede utilizate în sistemul santiar şi mănuşi de unică folosinţă.
Reporter: Pentru realizarea materialelor de protecţie vor fi rechemaţi în producţie alţi 100 de angajaţi.#HUN/eendrefy/denisse

RRA – 1 aprilie