Activitatea Maternității Polizu din București se desfășoară normal

Realizator: Activitatea Maternității Polizu din București se desfășoară normal, precizează purtătorul de cuvânt al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, Bogdan Ștefănescu. El a explicat că unitatea medicală care preia gravide cu coronavirus este o clădire separată de Maternitatea Polizu.
Bogdan Ştefănescu: Unitatea de asistenţă maternă /…/ nu face parte din componenta de Obstretică-ginecologie Polizu, aceasta fiind o clădire distinctă unde, în contextul actual, au fost amenajate un bloc operator, un salon cu două paturi Terapie Intensivă pentru mame și un salon cu două paturi Terapie Intensivă pentru nou-născuţi. Aceste două paturi cuplu, mamă-copil, sunt destinate asistenței medicale de urgență a gravidei, precum și a nou-născutului care, după echilibrare vor fi transferați la Maternitatea Bucur.
Realizator: Specialiștii transmit viitoarelor mame că în Spitalul Clinic Polizu triajul de acces se respectă și se realizează în zone și cu circuit special amenajat, în condiții sigure. Asistența medicală se asigură conform protocoalelor și ghidurilor de bună practică, transmite reporterul Radio România Actualităţi, Adriana Turea./ilixandru/sdm2

RRA – 2 aprilie