Chef Adrian Hădean dă startul proiectului umanitar “Solidar Social” prin care oferă zilnic o masă caldă persoanelor vulnerabile în lupta împotriva Coronavirus 

Proiectul „Solidar Social”  este o acțiune umanitară inițiată de Asociația Adi Hădean împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, la care s-au alăturat zeci de bucătari voluntari care pregătesc zilnic o masă caldă pentru persoanele vulnerabile în lupta împotriva Coronavirus: medici și personal medical din spitalele din București și vârstnici aflați în izolare.

Echipa „Solidar Social” și-a început activitatea ieri, 1 aprilie, livrând prânzul către medicii și personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș și Spitalul Colentina și va continua să livreze mâncare, cel puțin 5 zile pe săptămână, pentru spitalele Covid din București și pentru persoanele vârstnice izolate aflate în evidența DGASPC Sector 6, atât timp cât va fi nevoie.

În acest moment, capacitatea de preparare și livrare este de 1200 de porții de mâncare pe zi, iar acest lucru este posibil datorită voluntarilor, donațiilor făcute de Macromex care furnizează o mare parte din ingredientele necesare, cât și datorită donațiilor primite de la persoane fizice. Livrarea este asigurată cu mașinile oferite de compania Autonom, respectând toate protocoalele de siguranță.

„Solidar Social a început din nevoie. Este nevoie de o mare solidaritate socială în perioada aceasta în care țară noastră este pusă la mare încercare. Și cum fiecare acțiune are și o reacțiune, noi am ales să reacționăm așa, să nu stăm pe margine și să încercăm să ajutăm prin ceea ce știm să facem mai bine: să hrănim oamenii. De dată asta este vorba de oamenii care au nevoie cel mai mult de o masă caldă pe zi: medicii, personalul medical din spitalele Covid și persoanele vârstnice aflate în izolare și care sunt în imposibilitatea de a-și asigura singure o masă caldă zilnică. Eu si echipa mea avem nevoie de contribuția tuturor în crearea unor mecanisme care să funcționeze perfect, pentru că aici nu este loc de jumătăți de măsură. Să faci 1200 de porții de mâncare nu este lucru ușor, avem deja parteneri care ne susțin enorm și încercăm să atragem mulți alții pentru orice pot ajuta: alimente, donații în bani, materiale logistică, materiale de protecție, voluntariat.” – Chef Adi Hădean.

Pe termen lung, Asociația Adi Hădean își propune să dezvolte acest proiect umanitar la nivelul întregii țări, să atragă participarea cât mai multor voluntari și companii și să ofere astfel alinare prin mâncare celor care au nevoie.

Cum poți ajuta:

  1. Vino să faci voluntariat

Dacă ești bucătar calificat și restaurantul la care lucrai e închis în această perioadă, vino să gătești alături de ei. Dacă ai permis de conducere categoria B și vrei să ajuți la livrarea mâncării, vino alături de ei. Scrie la ajut@activsocial.ro și vei primi toate informațiile de care ai nevoie.

  1. Donează alimente

Dacă ești producător de alimente sau distribuitor, poți contribui donând orice îți prisosește. Nu fac mofturi, transformă în mâncare gustoasă orice ingrediente au la dispoziție.

  1. Donează materiale

Au multe nevoi. De la caserole de unică folosință până la dezinfectanți și echipamente de protecție personală. Ajută unde poți!

  1. Donează bani

Orice ajutor este binevenit:

Asociația Adi Hădean
Cont: RO35BTRLRONCRT0283039401
Banca Transilvania

Pentru orice detalii, intră pe www.activsocial.ro sau scrie la ajut@activsocial.ro și vei primi un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Fii #solidarsocial!

RADOR – 2 aprilie