1.220 de teste COVID-19 la Braşov

1.220 de teste au fost făcute, în această perioadă, pentru braşovenii suspectaţi de COVID-19, a anunţat, astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea. Potrivit acestuia, 955 de teste au fost prelucrate la Braşov, 13 la Institutul „Matei Balş”, iar 252, la Institutul Cantacuzino.

Pe de altă parte, astăzi, disponibile la Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt 2.400 de teste, iar la Spitalul de Boli Infecţioase – aproape 2.700. Şeful executivului judeţean speră că Braşovul îşi va dubla capacitatea de testare, dat fiind că Spitalul Judeţean a achiziţionat deja un aparat Real Time PCR, ce urmează să fie montat şi să prelucreze teste de săptămâna viitoare. Adrian Veştea a mai precizat că îşi doreşte să fie achiziţionat şi un alt treilea aparat, care să fie dus la Maternitate.

De asemenea, linia de testare donată de Universitatea Transilvania pentru Spitalul Judeţean, care are o capacitate mai mică de testare, ar putea fi dusă la Spitalul de Copii, dacă se va ajunge la un acord în acest sens, după cum a menţionat Adrian Veştea într-o videoconferinţă./cpodea

RADIO ROMÂNIA BRAŞOV – 3 aprilie