Ministrul muncii le cere autorităților locale să se implice în sprijinirea familiilor care nu au venituri stabile

Ministerul Muncii estimează că aproximativ un milion de români cu forme legale de angajare, a căror activitate este afectată de restricțiile impuse de epidemie, ar putea beneficia de șomaj tehnic. Ministrul Violeta Alexandru a precizat astăzi că resursele economice ale României sunt, în acest moment, grav încercate, dar a dat asigurări că atât angajatorii, cât și angajații vor fi sprijiniți de Guvern.

Violeta Alexandru: Insist pe faptul că angajatorii, deosebit de strâmtoraţi în această perioadă, angajatori care au ridicat o afacere, prin resursele proprii, prin fondurile personale, cu multă muncă și cu multă asumare, trebuie să înțeleagă că atât de greu este pentru dânşii cât este și pentru angajații lor și, dacă va merge afacerea lor în continuare, va merge în măsura în care angajații vor fi apţi muncă și gata să reia activitatea, după ce această criză va trece. Vreau să evit situația în care oamenii vor rămâne fără nicio formă de venit.

Realizator: Ministrul muncii le-a cerut, de asemenea, autorităților locale să se implice în sprijinirea familiilor care nu au venituri stabile./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 aprilie