Autorităţile au decis să închidă Spitalul din Câmpulung Moldovenesc

Realizator: În judeţul Suceava apar probleme şi la alte unităţi medicale şi încă nu au fost rezolvate cele de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, chiar dacă acolo activitatea începe uşor să revină la normal. Autorităţile au decis să închidă, de aseară, Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, după ce o parte din personalul medical a fost conformat pozitiv COVID-19. Tot ieri s-a anunţat şi închiderea celei mai mari părţi a spitalului din Fălticeni. În total, la cele două spitale, 111 cadre medicale au fost conformate pozitiv.
Reporter: Mihaela Buculei – Pavilionul central al Spitalului Muncipal Fălticeni a fost închis. Motivul deciziei este numărul mare de cadre medicale confirmate pozitiv la testul pentru COVID. În acest corp de clădire funcţionează secţiile: cardiologie, medicină internă, compartimentul de primiri urgenţe, chirurgie şi anestezie terapie intensivă, iar activitatea în secţiile menţionate va fi reluată după ce spitalul va primi rezultatul probelor recoltate personalului medical.
Doctorul Vlad Morariu: Am avut mai multe rezultate pozitive la personal, 32 la număr, şi am luat decizia ca pentru siguranţa tuturor: a pacienţilor şi a personalului închid pavilionul central. În funcţie de rezultatul testării la personal, reiau activitatea cu cei negativi.
Reporter: Pacienţii care se aflau internaţi în spital au fost externaţi, după testarea rapidă pentru COVID-19, rezultatele fiind la toţi negative, cu recomandarea de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.#HUN./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 aprilie)