La Vatican s-a dat startul ritualurilor Săptămânii Sfânte, ritualuri care vor fi transmise în streaming pe internet

La Vatican, Duminica Floriilor a fost sărbătorită cu porţile închise, fără credincioşi. Are detalii corespondentul RRA, Elena Postelnicu.
Reporter: La Vatican s-a dat startul astăzi, în Duminica Floriilor, cu Papa Francisc, ritualurilor Săptămânii Sfânte, ritualuri care vor fi transmise în streaming pe internet. O slujbă fără credincioși, privită de toată lumea de acasă, cu o mare durere, într-o catedrală goală, cum niciodată nu s-a mai văzut. Papa Francisc a făcut și de această dată referire la drama acestor timpuri și a transmis un cuvânt de încurajare pentru tineri, a căror zi este marcată de 35 de ani în ziua de Florii.
Papa Francisc: Drama prin care trecem în aceste timpuri ne împinge să luăm în serios ceea ce este serios, să nu ne pierdem în lucruri fără preț, să încercăm să îi contactăm pe cei care suferă, pe cei singuri și pe cei nevoiași, să nu ne gândim numai la ceea ce ne lipsește, să ne gândim la binele pe care putem să îl facem. Anumiți preoți din cartierele Romei au celebrat astăzi slujbele de lângă clopotnițe, la final binecuvântând de deasupra crenguţele de măslin ale vecinilor aflați în balcoanele din împrejurimi sau câțiva dintre ei jos în fața bisericilor închise, respectând distanța de 1 m între ei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 aprilie