Mâncare caldă gătită pentru oamenii străzii și familiile nevoiașe din Bistrița

Peste 20 de oameni ai străzii, dar și alte 60 de familii nevoiașe din Bistrița primesc mâncare caldă gătită în cantina Bisericii Ortodoxe din oraș. Alimentele sunt donate chiar de bistrițeni, după cum relatează corespodentul RRA Cristiana Sabău.
Reporter: Primăria Bistrița a dus toate persoanele fără adăpost din oraș într-un spațiu special amenajat, unde vor rămâne 14 zile. În acest loc sunt monitorizate, li se oferă produse de igienă, dar și mâncare. Hrana caldă e pregătită de cantina Protopopiatului Ortodox Bistrița.
Alexandru Vidican, părintele protopop: Pregătim 80 de porții de mâncare pentru oamenii nevoiași. Noi nu avem cazuri izolate la Bistrița, dar ne îngrijim și de oamenii străzii, vreo 10-12 persoane care sunt aici, în Sala Polivalentă, și vin 2-3 în fiecare zi și duc mâncarea și la acești oameni care trebuie să avem grijă de ei, pe lângă faptul că Primăria are grijă, DSP-ul și toți ceilalți, dar contribuim acum, toți punem umărul ca acești oameni să treacă mai ușor peste aceste nevoi. Grija pe care o poartă biserica este asta, și grija bisericii este de fapt grija crendicioșilor care vin să aducă în magazia cantinei tot felul de produse.
Reporter: După terminarea perioadei de izolare, oamenii străzii vor fi mutați în centrul de noapte pentru persoane fără adăpost al Primăriei Bistrița./eradu/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 5 aprilie