Mesajul Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei

Realizator: Custodele Coroanei, Margareta, a transmis condoleanțe celor care au pierdut pe cineva drag în bătălia cu coronavirusul și îi îndeamnă pe români să stea în casă. Majestatea Sa a vorbit despre solidaritatea atât de necesară în aceste momente și de felul în care putem să îi ajutăm pe cei din jur:
M.S. Margareta: Este absolut necesar să continuăm să stăm acasă și să înțelegem gravitatea situației. Ştiu că e foarte dificil. De asemenea, nu trebuie cumpărate exagerat de multe alimente. Aceasta creează blocaje și nu ajută pe nimeni.
Serviciile Fundaţiei Regale Margareta a României continuă, telefonul vârstnicului funcţionează zilnic, cinci psihologi, trei asistenţi sociali şi 20 de voluntari vorbesc la telefon cu oamenii în vârstă la numărul 0800 460 001. Ei dau sfaturi psihologice şi confort emoţional, alină singurătatea, dau informaţi practice şi consiliere socială. Fundaţia mea a iniţiat de curând fondul special pentru seniori, pentru problemele provocate de coronavirus. Pentru cei în vârstă, puteţi face donaţii prin SMS cu textul „singur” la numărul 8844.
În încheiere, mulțumesc cu toată recunoștința medicilor, personalului medical și miilor de voluntari care se află în prima linie./pvelisar

(TVR 1 – 6 aprilie)