Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, avertizează că mai sunt foarte puține locuri libere în centrele de carantină din București

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, avertizează că mai sunt foarte puține locuri libere în centrele de carantină din București. El spune că dacă proprietarii de hoteluri nu vor pune noi locuri la dispoziție, se va trece la rechiziționarea locurilor de cazare. Responsabilul a explicat că hotelierii au devenit reticenți și nu mai oferă spații de cazare pentru carantină, deoarece românii care au plecat au devastat camerele în urma lor. Aurelian Bădulescu într-un interviu pe care i l-a acordat reporterului nostru, Atena Teognoste.
Aurelian Bădulescu: În cursul nopţii, am ajuns la maximul cu încă trei unităţi de carantină, două din sectorul 1 şi un centru de carantină din sectorul 6. În cursul nopţii am mai deschis un centru de carantină tot în sectorul 1, cu 150 de locuri de cazare. Aşteptăm, în funcţie de numărul celor care vor veni în unităţile de cazare în municipiul Bucureşti, dacă mai deschidem sau nu. Aceste locuri de cazare sunt doar pentru cetătenii care au domiciliul în Bucureşti sau Ilfov.
Reporter: Ce fac ceilalţi cetăţeni care sosesc pe Aeroportul Otopeni şi nu sunt din Bucureşti sau Ilfov?
Aurelian Bădulescu: Începând de ieri, de la ora 23:00, zborurile cu Londra s-au închis, ceea ce înseamnă că se va reduce drastic numărul celor care vin din ţări care au culoarea roşie, dar pentru cei care vin şi nu sunt din Bucureşti sunt transportaţi în judeţele unde dumnealor îşi au reşedinţa, cu autobuze aparţinând IGSU-ului şi Primăriei Municipiului Bucureşti, respectiv STB, lucru care se întâmplă de două nopţi.
Reporter: Revenind la locurile din Bucureşti, câte mai avem libere?
Aurelian Bădulescu: 150. În aşteptare mai sunt în rezervă încă două unităti hoteliere, care au în jur de 300 de locuri. Problema este că la acest moemnt, dacă vom constata că sunt unităţi hoteliere care nu vor să ne pună la dispoziţie din diverse motive, prin ultimul ordin emis de comandantul aciunii, respectiv de doctorul Arafat, putem trece la rechiziţie./denisse

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 aprilie)