Micii producători agricoli au la dispoziţie o platformă online pusă la dispoziţie de Ministerul Agriculturii

Micii producători agricoli au la dispoziţie o platformă online pusă la dispoziţie de Ministerul Agriculturii, care îi ajută să găsească cele mai bune modalităţi de preluare a mărfii în această perioadă.

În judeţul Vâlcea, însă, niciun producător nu s-a înscris încă. Reprezentanţii Direcţiei Agricole de acolo speră însă că în perioada următoare vâlcenii să se arate interesaţi de această platformă.

Reporter: Ana Maria Cârstea – Micii producători agricoli din întreaga ţară au la dispoziţie de săptămâna trecută platforma www.rndr.ro/legume pentru a-şi încărca acele cantităţi de care dispun.

Deşi a fost lansată tocmai pentru a veni în sprijinul acestor persoane care îşi continuă şi în această perioadă munca în ferme, în solarii sau în câmp, la Vâlcea încă nu s-a arătat niciun producător interesat pentru a se înscrie pe această platformă.

Micii producători agricoli trebuie să îşi creeze un cont de utilizator, iar apoi se poate trece la completarea anunţului. Ministerul Agriculturii doreşte astfel punerea micilor producători în dialog cu marile lanţuri de retail, pentru a găsi soluţii ca produsele lor să ajungă pe masa consumatorilor./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 aprilie