Ziua Mondială a Sănătății, celebrată pe 7 aprilie, în fiecare an

Realizator: Ziua Mondială a Sănătății este dedicată în acest an asistenților medicali și moașelor care se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19. Sărbătorită începând din 1950 în data de 7 aprilie, această zi este un bun prilej de conștientizare a marilor probleme de sănătate, după cum subliniază și profesor doctor Gabriela Radulian.
Gabriela Radulian: Organizaţia Mondială a Sănătăţii evidenţiază, în cadrul acestei zile, implicarea asistentelor medicale şi a moaşelor în menţinerea sănătaţii populaţiei, îngrijirii mamei şi copilului, dar mai ales acum, în lupta cu boli infecţioase, oriunde este nevoie, expunându-şi chiar propria sănătate la riscul generat de COVID-19, în folosul comunităţii şi în scopul menţinerii sănătăţii şi a celor neexpuşi.
Realizator: Ziua Mondială a Sănătăţii devine, în contextul pandemiei de coronavirus, un simbol al eforturilor aproape supraomeneşti pe care medicii şi personalul medical le fac pentru a salva vieţi şi pentru a opri răspândirea acestui virus, consideră premierul Ludovic Orban. În mesajul adresat cu ocazia acestei zile, Ludovic Orban a reafirmat angajamentul Guvernului privind mobilizarea de mijloace pentru combaterea noului coronavirus. Şi Colegiul Medicilor din România a transmis urări de bine comunităţii medicale aflate în slujba sănătăţii şi a vieţii oamenilor./ilixandru/denisse

RRA – 7 aprilie