Primarul Moscovei a anunțat introducerea regimului permiselor de trecere

Începând de săptămâna viitoare, la Moscova va fi introdus regimul permiselor de trecere”, a declarat primarul capitalei, Serghei Sobianin, pe postul de televiziune TVȚ. În primul rând, permisele de trecere vor fi introduse pentru deplasările la locul de muncă, apoi pentru deplasările în alte scopuri, și, în sfârșit, dacă va fi necesar, pentru deplasarea în interiorul unui raion, a precizat edilul capitalei ruse. Sobianin a menționat că a căzut de acord asupra acestei măsuri împreună cu conducerea țării. Sistemul va avea un caracter declarativ. Autoritățile orașului își rezervă dreptul de a verifica veridicitatea informațiilor declarate de cetățeni pentru obținerea permisiunilor.
De luni, situația proliferării coronavirusului la Moscova a început să se înrăutățească, numărul pacienților grav bolnavi este în creștere, a subliniat primarul. „Dacă până acum ajungeau zilnic la spital aproximativ 500 de persoane, numărul acestora a ajuns astăzi deja de 1.300. Majoritatea pacienților ajung chiar înainte ca să fie confirmaţi pozitivi”, a spus Sobianin.
După cum mai transmite RIA-NOVOSTI, în intervalul 13 – 19 aprilie, la Moscova își sistează temporar activitatea, practic, toate întreprinderile și organizațiile, cu excepția organelor de stat, a organizațiilor medicale, a întreprinderilor industriei alimentare și industriei medicale, a producătorilor de mijloace de protecție individuală, a întreprinderilor-cheie din industria pentru apărare, Cosmos, industria atomică și a infrastructurilor de importanță majoră. Pe blogul său, Sobianin a precizat că vor fi deschise magazinele alimentare și alte magazine cu amănuntul. Serviciile de car sharing nu vor funcționa temporar şi nici saloanele de frumusețe.(www.ria.ru – 10 aprilie)/snicolau/dsirbu