Situaţia infectărilor cu noul coronavirus din Ungaria

În Ungaria au fost anunţate, astăzi, peste 200 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 11 noi decese. Astfel, numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 se apropie de 1.200, cu 77 de morţi. Care este situaţia în ţara vecină aflăm de la corespondentul RRA la Budapesta Emil Groza:
Reporter: Potrivit autorităţilor, într-un centru pentru vârstnici din Budapesta au fost diagnosticaţi 151 de persoane cu COVID-19, dintre care 7 şi-au pierdut viaţa. Specialiştii spun că se efectuează în continuare analize de laborator şi este de aşteptat ca numărul cazurilor confirmate de infectare din centrul respectiv să crească, având în vedere faptul că au fost primite acolo peste 500 de persoane. La nivel naţional au fost prelevate aproximativ 30.000 de probe pentru efectuarea de analize de laborator, iar în izolare obligatorie la domiciliu se află peste 16.000 de persoane.
Premierul ungar, Viktor Orbán, a anunţat, ieri, extinderea pentru o perioadă nedeterminată a restricţiilor privind părăsirea locuinţelor, care au fost introduse la sfărşitul lunii martie, fiind permise în general deplasările la locul de muncă sau la cumpărături./lazard/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 aprilie)