Creștinii catolici și cei protestanți sărbătoresc, la miezul nopții, Învierea Domnului

Creștinii catolici și cei protestanți sărbătoresc, la miezul nopții, Învierea Domnului. La noi în țară aproximativ un milion și jumătate de credincioși sărbătoresc mâine sfintele Paști, după calendarul occidental. Anul acesta, slujbele vor fi oficiate în lăcașurile de cult doar de clerici cu ușile închise, iar credincioșii le vor putea urmări de acasă în transmisiunile de la radio, televiziune și internet. Episcopul de Iași, Iosif Păuleț, i-a încurajat pe credincioși ca în aceste vremuri dificile să se bucure în familie de Învierea Domnului.
Iosif Păuleţ: Vă îndemn fiecare să folosească salutul „Christos a înviat!”, cu răspunsul „Adevărat a înviat!” și chiar cei care aveți voce, în familie, cu cei din casă, şi mai ales în timp ce urmăriți celebrările din bisericile noastre, să cântaţi împreună cu noi. Urarea mea este aceasta: să fiți fericiți de Paște! Pacea, bucuria, speranța lui Hristos cel Înviat să vă inunde sufletele, familiile și viața. Christos a înviat!
Realizator: Un fragment din Vigilia pascală, oficiată în Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Iosif” din București va fi transmisă în direct la Radio România Actualități, începând cu ora 23:45.#HUN/denisse

RRA – 11 aprilie