Numărul cazurilor de 0 a crescut în Kazahstan, ajungând la 840

Ministerul Sănătăţii din Republica Kazahstan a anunţat că numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în Kazahstan, ajungând sâmbătă la 840, potrivit Agenţiei de presă RIA NOVOSTI. În ultimele 24 de ore au fost depistate şi confirmate 28 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus, anunţă ministerul pe pagina sa de Facebook.
„S-au înregistrat 28 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus: în capitala republicii Nur Sultan – un caz, la Almaatî – cinci cazuri, în regiunea Atîrausk – 11 cazuri, în regiunea Kîzîlordinsk – 11 cazuri”, anunţă ministerul  în comunicat.
Preşedintele Kazahstanului, Kasîm Jomart Tokaev, a declarat vineri, 10 aprilie, că perioada stării de urgenţă din republică este necesar să fie prelungită, până la sfârşitul lunii aprilie, potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al preşedintelui kîrgîz, Berik Uali, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Potrivit preşedintelui, Kazahstanul nu a atins vârful epidemiei de coronavirus.
„Joi, la ora locală 15:00, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 confirmate în Kazahstan era de 764”, anunţa Ministerul republican al Sănătăţii. Joi se înregistrau 32 de noi cazuri de infecţii cu noul coronavirus, în această ţară asiatică. 13 persoane bolnave de COVID-19 au fost depistate joi în regiunea Akmolinsk, alte şapte, în regiunea Kîzîlordinsk, restul cazurilor, la Astana.
Preşedintele Kazahstanului, Kasîm Jomart Tokaev, a discutat recent telefonic cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, despre situaţia privind răspândirea infecţiei cu noul coronavirus în această republică asiatică./vdraguta/sdm2
(www.russian.rt.com – 11 aprilie)