Şi saşii din zona Sibiului sărbătoresc astăzi Paștele

Saşii din zona Sibiului sărbătoresc astăzi Paștele. Chiar dacă nu așa cum erau obișnuiți să o facă în anii trecuți din cauza restricțiilor impuse de epidemia de coronavirus, în casele sașilor s-au păstrat câteva obiceiuri pascale.
Reporter: Carmen Vulcan – Rose Marie Müller este de o viață învățătoare în satul ei natal, Alțîna. Astăzi sărbătorește Paștele, chiar dacă nu e la fel ca altădată.
Rose Marie Müller: În alţio ani, de Paşte, veneau foarte mulți sași plecați în Germania, acasă, dar ne-am pregătit și anul acesta cu ouă roșii, chiar și cu un hencleș tradițional săsesc, primit cadou de la prietenii mei de la Cisnădioara. Hristos a Înviat! Frohe Ostern!
Reporter: Episcopul Bisericii Evanghelice din România, Reinhart Guib, a transmis credincioșilor sași un mesaj de încredere cu ocazia Sfintei sărbători a Învierii Domnului.
Reinhart Guib: În aceste zile în care lumea este bântuită de un virus și ne retragem în casele noastre, cât de bine este să luăm aminte, Hristos a Înviat, a înviat pentru a fi alături de noi, cu iubirea lui dându-ne speranţă şi curaj de un nou început. /…//amirea/sdm2

RRA – 12 aprilie