Mai mulţi angajații de la Serviciul de Ambulanță din județul Vrancea sunt în acest moment confirmați cu noul coronavirus

Mai mulţi angajați de la Serviciul de Ambulanță din județul Vrancea sunt în acest moment confirmați cu noul coronavirus, transmite corespondentul nostru Gabriel Sava, care a urmărit rezultatele verificărilor pe care le-a făcut astăzi acolo ministrul sănătății. Nelu Tătaru a constatat că instituția nu are probleme în derularea activității.

Nelu Tătaru: Având în vedere că au și opt cadre care sunt infectate, un medic și şapte asistenţi medicali și dispeceri, toți din dispecerat, ca și contacţi având pe cei de la ISU, cei doi contacţi de la ISU, sunt nişte anchete în desfășurare.

Timpul de lucru este bine fracționat, au un necesar pe care și l-au completat de echipamente, atât prin DSU, cât și prin Ministerul Sănătății. Rămâne să evaluăm activitatea în perspectivă. În acest moment, ei și-au coroborat personalul de acasă sau din concedii pentru a acoperi turele.

Realizator: Ministrul sănătății face, în această după-amiază, și un control la Galați, unde probleme mai deosebite au apărut în unitățile de îngrijire a persoanelor în vârstă./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 aprilie