Anchetă epidemiologică în Ministerul Justiţiei

Un nou caz de COVID-19 a fost confirmat la Ministerul Justiţiei. Un al patrulea angajat al ministerului a fost infectat cu coronavirus, iar DSP Bucureşti a declanşat o anchetă epidemiologică la Ministerul Justiţiei. Potrivit ministrului, cei patru sunt în stare bună în acest moment, iar ministerul pe care îl conduce îşi desfăşoară activitatea de acasă.
Cătălin Predoiu: S-au confirmat patru cazuri, s-au luat măsurile legale. Persoanele în cauză sunt sub asistenţă medicală. Am stat de vorbă personal cu trei dintre aceştia la telefon. Au avut câteva simptome uşoare la debutul acestei stări de boală şi în urma cărora au fost testaţi, pentru că au cerut testarea, simţindu-se relativ grav, însă ieri starea lor era bună şi erau practic asimptomatici. Cu cel de al patrulea încă nu am discutat.
Reporter: Ministerul Justiţiei funcţionează, în acest moment, cu 20 de angajaţi, restul lucrează de acasă.
Cătălin Predoiu: În ceea ce priveşte activitatea ministerului, am aplicat o instrucţiune în sensul că cea mai mare parte dintre angajaţi vor lucra în sistem de telemuncă în următoarele zile, la minister fiind prezentă conducerea ministerului şi câteva compartimente esenţiale.
Reporter: Pe 9 aprilie, Ministerul Justiţiei a anunat că unul dintre angajaţii săi a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. În aceeaşi zi a fost confirmat şi un al doilea caz./lazard/cvanatoru

 

B1 TV (15 aprilie)