Decizia Guvernului Serbiei produce efecte: Interzicerea exportului de medicamente timp de 30 de zile

Guvernul Serbiei a emis o decizie de interzicere a exportului de medicamente utilizate în medicina umană timp de 30 de zile, iar aceasta hotărâre a intrat în vigoare de miercuri, s-a publicat în Monitorul Oficial din Serbia. De la această hotărâre de interdicţie a exporturilor sunt exceptate medicamentele care se fabrică în Serbia, dar nu sunt înregistrate în Serbia, respectiv „care se produc exclusiv pentru pieţe străine” se arată în această hotărâre.
Excepţie de la interdicţia de export fac şi medicamentele pe care o persoană străină le expediază în procesul de tranzit de pe teritoriul vamal al Serbiei, precum şi exportul de medicamente cu autorizaţie emisă de un act special al Guvernului Serbiei.
Potrivit deciziei, producătorii autohtoni, importatorii şi exportatorii de medicamente sunt obligaţi ca prin declaraţie să-i delege pe angajaţi să furnizeze continuu şi fără a fi obstrucţionaţi medicamente pe care le fabrică şi le importă pentru aprovizionarea pieţelor din Serbia, se precizează în documentul menţionat./ciliu/ilapadat

(www.b92.rs – 15 aprilie)