Campanie desfăşurată de Crucea Roșie în Oltenia, „Sprijin pentru vârstnicii din Oltenia”

Câteva sute de persoane în vârstă din județul Vâlcea vor beneficia de pachete cu alimente neperisabile în cadrul unei campanii desfășurate de Crucea Roșie în Oltenia. TineriivVoluntari vor merge în zilele rămase până la Sărbătoarea învierii Domnului în mai multe localități din județ.
Reporter: Ana-Maria Cârstea – Zilnic câte trei voluntari de la Crucea Roșie, filiala Vâlcea, străbat deci de kilometri pentru a le duce pachete cu alimente neperisabile persoanelor vârstnice din diferite localități ale județului.
Ionuţ Cherăscu, director: Este un proiect care ne-a pus pe drumuri la propriu. Suntem mulțumiți că am primit acest sprijin şi că noi putem să îl ducem mai departe către persoane care chiar au nevoie de ajutor în această perioadă dificilă.
-: Câ vezi bătrânii aceia cum trăiesc, în ce condiții, este foarte greu. Ieri, de exemplu, o femeie a venit cam în 10 minute până la poartă pentru că abia mergea, și asta de foarte mulți ani e în acest stadiu.
-: Sentimentele sunt unele copleșitoare. Am fost la cateva persoane care chiar aveau nevoie de acest pachet. Nu știau cum să ne mulțumească, însă, așa cum este regula, le-am lăsat pachetul la poartă, pentru că siguranță este înainte de toate. Fiecare dintre noi, atât voluntar, cât și oameni simpli de pe stradă, să facă un bine, așa cum pot iei.
Reporter: 200 de persoane din Vâlcea vor beneficia în final de proiectul inițiat de Crucea Roșie, ”Sprijin pentru vârstnicii din Oltenia”./amirea #HUN/sdm2

RRA – 16 aprilie