Coronavirus – BBC: „Din Europa de Est în Regatul Unit, la cules de fructe și legume”

Muncitorii agricoli sezonieri, necesari pentru recoltarea fructelor și legumelor, vor fi transportați din Europa de Est spre Regatul Unit cu zboruri charter, informează BBC. Compania aeriană privată Air Charter Service a confirmat pentru BBC că primul zbor, cu 150 de muncitori agricoli români la bord, a aterizat joi pe un aeroport din apropierea Londrei. Alte conexiuni similare sunt prevăzute până la sfârșitul lunii iunie. Serviciul privat de charter a organizat deja, în ultimele săptămâni,  zboruri pentru muncitorii sezonieri către Germania din Bulgaria și din România.
Agricultorii britanici au denunțat recent că recoltele de fructe și legume ar putea fi lăsate să putrezească pe câmpuri, din cauza lipsei de lucrători sezonieri provenienți din Europa de Est, blocați în țările lor din cauza restricțiilor de călătorie și a măsurilor impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus, a reamintit BBC.
Uniunea Națională a Agricultorilor (NFU) din Marea Britanie a informat că sunt necesari până la 70.000 de muncitori sezonieri pentru recoltarea fructelor și legumelor. /oavram/sdm2
(https://www.ansa.it – 16 aprilie)