Personalul medical de la spitalul din Sighişoara se confruntă cu persoane recalcitrante

Cu persoane recalcitrante se confruntă și personalul medical din prima linie în lupta cu noul coronavirus. La spitalul din Sighișoara, de exemplu, medicii și asistentele au avut parte de cuvinte jignitoare, dar și de refuzul unor pacienți de a purta masca sau de a accepta tratamentul.
Reporter: Marcela German – Managerul Spitalului Municipal Sighișoara, doctor Tanaszi Sarolta, spune că personalul a avut de înfruntat pacienții recalcitranți încă de la primele suspiciuni de infectare cu COVID-19.
Tanaszi Sarolta: Nu cooperau, nu respectau în totalitate indicațiile personalului medical, au solicitat foarte des intervenția personalului în saloane, mai ales cele de etnie romă sau cei care aveau și probleme cu alcoolul. Câteodată chiar am solicitat și ajutorul poliției. Sunt diferite cazuri care sunt un factor de risc pentru personalul medical.
Reporter: Una dintre pacientele recalcitrante a decedat ulterior, iar mai multe cadre medicale s-au cazat temporar într-un hotel din oraș. În ultimele zile au apărut și cazuri de infectare în rândul angajaților.
Tanaszi Sarolta: Avem infectate 7 asistente medicale, un medic și un infirmier din cadrul Compartimentului de boli infecțioase.
Reporter: Cadrele infectate sunt internate pentru tratament fie la Târgu Mureș, fie la Sighișoara. În locul lor au venit angajații din spitalele târgmureșene./amirea #HUN/sdm2

RRA – 21 aprilie