Hunor Kelemen: Ne putem baza pe Guvernul Ungariei

Solidaritatea se reflectă prin fapte, iar Guvernul ungar a arătat că ne putem baza pe el – a declarat Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, miercuri, în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!” de pe postul ungar de radio Kossuth.

În cadrul emisiunii s-a vorbit despre faptul că Tímea Szabó, copreşedintele partidului ungar Párbeszéd (Dialog), a spus, ca reacţie la declaraţiile pe care le-a făcut Péter Szijjártó, ministrul ungar de externe, luni, înainte de ordinea de zi a Parlamentului, şi anume că nu se poate şti unde au ajuns măştile cumpărate de Ungaria. „Atunci când premierul face paradă prin spitale, în faţa presei, în jumătate dintre cazuri, medicii care îi primesc vizita nu poartă mască sau poartă doar o mască chirurgicală, despre care mare parte dintre medici spun că nu ajută prea mult” – a spus Tímea Szabó.

În schimb, se aude că în judeţul Cluj au ajuns 21.000 de măşti, iar în judeţul Mureş, 60.000; la fel şi în Miercurea Ciuc, în judeţul Covasna, la Zalău, dar şi în Croaţia, Ucraina sau Macedonia – a mai adăugat domnia sa. Ca răspuns, Hunor Kelemen a precizat că nu s-a bucurat de această declaraţie, dar acum nu are la dispoziţie suficient timp pentru a-i explica doamnei Tímea Szabó de ce o mare parte dintre maghiarii din Bazinul Carpatic a ajuns în situaţia în care se află acum. “Nu putem să îi explicăm nici ce înseamnă solidaritatea naţională” – a adăugat preşedintele UDMR. Potrivit lui Hunor Kelemen, să ataci Guvernul ungar pentru faptul că ajută este condamnabil./lendrefy/schelaru

MTI – 22 aprilie