Joi ar putea fi redeschis pavilionul central al Spitalului Municipal Fălticeni

Suceava este în continuare județul din România cu cele mai multe cazuri de COVID-19, anume 2.372. Din cauza numărului mare de cadre medicale infectate, două spitale din județ au fost închise mai bine de două săptămâni. Patru secții ale Spitalului Municipal din Câmpulung Moldovenesc au primit avizul DSP pentru deschidere, iar de mâine ar putea fi redeschis și pavilionul central al spitalului din Fălticeni, după cum transmite corespondenta Radio România Actualități, Mihaela Buculei.
Reporter: După ce astăzi se deschide parțial Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, la Fălticeni se ia în calcul redeschiderea secțiilor care funcționează în pavilionul central al spitalului.
Doctorul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni: Ne-au ieşit peste 95-97% din cei retestaţi negativ și am recompletat lotul, ca să zic aşa, de personal, am făcut patru-cinci ture de nebulizare, astăzi facem ultimele operațiuni de curățenie, de aranjare și cred că mâine redeschidem pavilionul central.
Reporter: În pavilionul central la Spitalului Municipal Fălticeni funcționează secții de cardiologie, medicină internă, compartimentul de primiri urgențe, chirurgie și anestezie – terapie intensivă. Aceste secții au fost închise pe 4 aprilie, din cauza numărului mare de cadre medicale confirmate pozitiv la testul pentru coronavirus./denisse

RRA – 22 aprilie