FOX NEWS: România obţine milioane din aplicarea de amenzi pe fondul epidemiei de coronavirus

România a obținut milioane din aplicarea de amenzi drastice în ultima lună persoanelor care nu au respectat restricțiile impuse din cauza epidemiei de coronavirus.

Cetățenii țării sud-est europene trebuie să completeze un formular oficial înainte de a pleca de acasă, care trebuie prezentat alături de o carte de identitate, dacă sunt opriți de poliție sau de armată. Oricine e prins încălcând aceste restricții poate primi amenzi de la 2.000 de lei, aproximativ 450 de dolari, până la 20.000 (aproximativ 4.500 de dolari), potrivit BBC.

În perioada cuprinsă între 24 martie și 19 aprilie, au fost emise aproximativ 200.000 de amenzi, în valoare de 85 milioane de dolari. Suma a fost egală cu banii strânși în februarie din impozitul pe profit, potrivit Romania-insider.com.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3 al capitalei, a fost amendat cu echivalentul a 2.200 de dolari când a fost prins cu bicicleta într-un parc public, care era închis. Miercuri dimineață, România a înregistrat 9.242 de cazuri de Covid-19 confirmate, și 507 de decese, potrivit unui raport întocmit de Universitatea Johns Hopkins.

Starea de urgență a fost instituită pentru prima dată în țara cu 20 de milioane de locuitori pe 16 martie și a fost extinsă recent până la mijlocul lunii mai. Luna trecută, Cosmin Andreica, liderul sindicatului polițiștilor Europol a declarat pentru Digi24.ro că românii sunt foarte creativi în folosirea unor chichițe când vor să plece de acasă. Românilor li se permite să plimbe animalele de companie, dar în acest caz, Andreica a explicat: „Am avut situații în care cetățenii țineau un pește într-o pungă și au spus că și-au scos mascota la plimbare. Este o poveste adevărată. Sau am avut o situație în care cineva a luat pisica pentru o călătorie la 30 de kilometri de casă, pe bancheta din spate a mașinii”.

FOX NEWS (SUA), 22 aprilie 2020 – Autor: Chris Irvine

Traducerea: Cristina Zaharia