Guvernul renunţă la introducerea şomajului tehnic pentru bugetari

Guvernul a renunţat la introducerea şomajului tehnic pentru bugetari. Premierul Ludovic Orban a explicat astăzi că măsura nu ar mai fi de actualitate, pentru că ne apropiem de finalul stării de urgenţă, iar până atunci majoritatea bugetarilor au activităţi susţinute în contextul crizei sanitare şi economice.
Ludovic Orban: Pentru că o mare parte din cei care lucrează în instituţiile publice sunt implicaţi în prima linie a bătăliei, cum e Ministerul Sănătăţii. Nu poţi să renunţi la nimeni din zona Ministerului Sănătăţii. Dimpotrivă, mai avem nevoie de specialişti suplimentar. Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii care e implicat în derularea tuturor programelor de sprijin referitor la şomajul tehnic şi celelalte forme de sprijin pentru profesionişti şi alte categorii de angajaţi. O mare parte din sectorul public este foarte puternic turat. Ne apropiem oricum de finalul prelungirii stării de urgenţă, care va fi pe 15 mai şi nu mai e contextul necesar.
Realizator: Prim-ministrul a mai spus că executivul analizează deja în ce etape şi în ce sectoare economice pot fi ridicate treptat restricţiile ca parte a programului de repornire a economiei./ovidiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 aprilie