Medicii stomatologi cred că este nevoie de redeschiderea cabinetelor dentare

O parte dintre medicii stomatologi cred că este nevoie de redeschiderea cabinetelor dentare; spun că sunt afecțiuni care, chiar dacă nu sunt urgențe, se agravează și nu mai pot fi tratate.

Trebuie însă ca Direcția de Sănătate Publică să modifice măsurile de siguranță și protecție impuse cabinetelor. Explică pentru Radio România Actualități doctor Mihaela Măgureanu:

Mihaela Măgureanu: DSP, care este exclusiv for decizional, neavând nişte măsuri de protecţie specificate punctual de Ministerul de Interne şi de Ministerul Sănătăţii, a extrapolat pur şi simplu în cabinetele stomatologice nişte măsuri din spitale, însă acestea sunt incompatibile cu stomatologia şi imposibil de îndeplinit.

Nu trebuie să uităm, cabinetele de stomatologie nu sunt spitale COVID-19. Faptul că se cere un circuit separat pentru pacienţi, adică pacientul să intre pe o uşă şi să iasă pe alta. Lucrul ăsta este imposibil de aplicat în cabinetele de mici dimensiuni. Din asta rezultă că practic peste 60% din cabinete, dacă aceste condiţii rămân în vigoare şi după trecerea stării de urgenţă, nu vor mai putea lucra.

Realizator: Dacă aceste măsuri considerate excesive vor fi menţinute, atunci şi tarifele vor creşte semnificativ. Medicii stomatologi estimează că pacienții vor plăti cel puțin 300 de lei în plus la fiecare vizită la dentist. Subiectul pe larg în emisiunea „Obiectiv România”./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 aprilie