În Republica Moldova a fost prelungită perioada în care bugetarii nu lucrează

Comisia Națională pentru Situații de Urgență a hotărât prelungirea perioadei nelucrătoare, cu menținerea salariilor pentru angajații din sectorul bugetar până pe 1 mai, a comunicat astăzi premierul Ion Chicu în cadrul unui briefing. Potrivit RIA – Novosti, autoritățile moldovene hotărâseră anterior să declare nelucrătoare perioada 30 martie – 17 aprilie din cauza situației epidemiologice, însă această perioadă a fost prelungită până pe 24 aprilie.
„Prelungim perioada nelucrătoare până pe 30 aprilie pentru angajații din sectorul bugetar, cu menținerea salariilor. Săptămâna viitoare va fi nelucrătoare, bugetarii vor începe să meargă la serviciu pe 4 mai”, a declarat Chicu și a remarcat că 1 mai în republică este zi de odihnă.

Mai mult decât atât, Comisia Națională pentru Situații de Urgență a hotărât ca începând cu 27 aprilie să permită funcționarea magazinelor nealimentare, cu excepția celor care se află în centre comerciale și în piețe. De asemenea, începând din 27 aprilie locuitorii Moldovei vor putea să se plimbe în parcuri în grupuri de cel mult trei persoane, cu respectarea măsurilor de siguranță, terenurile de joacă și terenurile de sport rămân închise./snicolau/gpodea

www.ria.ru – 24 aprilie