Român mort de coronavirus, în Londra

Continuăm acum cu povestea emoționantă a unui șofer român din Londra care a murit de coronavirus. Bărbatul a fost pompieri timp de 20 de ani în România, a salvat în numeroase vieți și în ultimii patru ani a lucrat ca șofer de autobuz în Marea Britanie, pentru a le asigura celor două fiice ale sale un trai mai bun. Potrivit presei britanice, bărbatul a apucat să-şi sune familia înainte să fie intubat la terapie intensivă și să se stingă din viață.
Nicu Enciu, în vârstă de 52 de ani, lucra de patru ani în Londra ca șofer de autobuz atunci când s-a infectat cu coronavirus. În stare gravă, cu ultimele puteri, fostul pompier și-a sunat familia și le-a transmis pinurile de la cardurile sale de credit, pentru ca familia să nu rămână fără bani. „Mă duc la terapie intensivă și nu mă mai întorc” – au fost printre ultimele cuvinte rostite de bărbat.
Reporter: A ajuns în stare gravă la terapie intensivă, însă înainte de a fi intubat și-a dat seama că nu va mai supraviețui și şi-a sunat familia pentru ultima oară. Le-a spus soției și celor două fiice că nu se va mai întoarce de la terapie intensivă și, în acest ultim apel, le-a dat și pinurile de la cardurile sale, iar la scurt timp s-a stins din viață.
Realizator: Pentru că în Marea Britanie șoferii de autobuze sunt considerați eroi pe timp de pandemie, fostul pompier a fost omagiat chiar de primarul Londrei./cvanatoru

 

ROMÂNIA TV (24 aprilie)