Ordonanţa care prevede relaxarea restricțiilor de circulație pentru persoanele de peste 65 de ani a fost publicată în Monitorul Oficial

Realizator: Noua ordonanță militară, care prevede relaxarea restricțiilor de circulație pentru persoanele de peste 65 de ani, a fost publicată în Monitorul Oficial. Ministrul de interne, Marcel Vela, a precizat că vârstnicii se vor putea deplasa în afara locuinței între 7:00 și 11:00 dimineața și între 19:00 și 22:00 seara, pentru aceleași motive ca și până acum.
Marcel Vela: Deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie sau domestice, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea, însoțirea unui minor sau copil, asistența altor persoane vârstnice bolnave sau cu dizabilități, în cazul decesului unui membru de familie, deplasări scurte în apropierea locuinței, gospodăriei legate de activitatea fizică individuală a persoanelor, cu excluderea oricăror activități fizice colective, evident, cât și pentru nevoile animalelor de companie, animalelor domestice.
Realizator: Marcel Vela a anunțat și prelungirea până la 15 mai a interdicției zborurilor spre și dinspre 13 țări.
Marcel Vela: Va trebui prelungită măsura suspendării zborurilor către Spania și din Spania pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 aprilie, de mâine, pentru că expira această perioadă. Totodată, am prelungit și măsura suspendării zborurilor spre Austria, Belgia, Elveția, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Olanda, Turcia și Iran, Italia, Franța și Germania până în data de 14 mai, inclusiv.
Realizator: Ministrul de interne a mai precizat dacă pe durata stării de rgență angajații Poștei Române pot livra corespondența cetățenilor direct în cutiile poștale, cu excepția documentelor judiciare./ilixandru/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 aprilie)