Realizator: Hotelierii de pe litoral pregătesc deschiderea sezonului și sunt gata să implementeze o serie de măsuri pentru a proteja sănătatea turiștilor și a angajaților în condițiile restricțiilor impuse de prezența virusului SARS-Cov2. În hoteluri, restaurante și pe plajă turiștii vor fi obligați să respecte anumite măsuri de distanțare. Guvernul a anunțat că în funcție de evoluția epidemiei hotelurile ar putea să înceapă să cazeze turiști după data de 15 mai.
Reporter: Sorin Cealera: Organizația patronală Mamaia-Constanța a comunicat măsurile pe care hotelierii le vor lua în noul sezon estival pentru ca turiștii să fie în siguranță. Camerele vor fi igienizate la schimbul de turiști, cameristele vor purta măști și mănuși, iar cazarea se va face preponderent online pentru a evita aglomerări de la recepții. În restaurantele mai mici se va mânca în serii, iar la mese se va sta doar în familie. Tacâmurile vor fi, probabil, de unică folosință. Şezlongurile și măsuțele de pe plajă vor fi dezinfectate după fiecare turist.
Nicolae Bucovală, președintele Organizației Patronale Mamaia-Constanța: La plajă vom avea o distanțiere undeva la cinci metri de la umbrelă și șezlonguri pe camera de cazare. La terasă, probabil vom lucra tot cu distanţiere, o distanţiere de patru mese. Trebuie să avem mare grijă ce se va întâmpla pe zonele mai aglomerate. Toată infrastructura unui hotel va fi alta de data aceasta şi mai mult decât atât, trebuie să avem oameni peste tot, oameni care să supravegheze respectarea condițiilor impuse.
Reporter: Se ia în calcul montarea unor porți de dezinfecție și scanere de temperatură la intrările în hoteluri, inclusiv pentru angajații care circulă frecvent în afara acestora. Departamentele administrative nu vor lua contact direct cu clienții și vor lucra în echipe restrânse la birouri. Reprezentanții patronatului le recomandă turiștilor români să aleagă destinațiile interne în acest an, să cumpere pachetele turistice prin vânzători avizați și să aleagă structurile de cazare clasificate./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 aprilie)