Medicii militari vor urmează să predea ștafeta unei conduceri interimare la Spitalul Județean Suceava

La Suceava situația a focarului de COVID-19 este stabilizată, la o lună după ce armată a preluat conducerea Spitalului Județean. Medici militari vor preda astăzi ștafeta unei conduceri interimare. Corespondenta RRA Mihaela Buculei a stat de vorbă cu coordonatorul activității Spitalului Județean Suceava și transmite.
Reporter: Conform conducerii militare a Spitalului Județean Suceava, situația focarului de COVID-19 este stabilizată. După preluarea conducerii spitalului, medicii militari au reconstituit activitatea consiliului medical, iar astăzi vor preda ștafeta noii conduceri interimare a spitalului, aleasă prin vot de cadrele medicale.
Coordonatorul activității de la Spitalul Județean Suceava, secretar de stat în Ministerul Sănătății, generalul Ionel Oprea: Planul pe care l-am stabilit aici împreună cu acei colegi care vor prelua conducerea acum va transforma spitalul într-o structură spitalicească rezistentă la asemenea încercări. Prin pavilionul de terapie intensivă pe care îl vor crea la secția de boli infecțioase prin cele două filtre garderobă de la punctele de acces în cele două circuite COVID-non-COVID va deveni un spital pregătit pentru a funcționa fără probleme pentru o epidemie de genul ăsta, de nivel microbiologic.
Reporter: Cum vi s-a părut Suceava? Timp de o lună aţi stat aici, aţi lucrat cu cadrele…
Ionel Oprea: Suceava, excelentă. Au aici nişte oameni extraordinari. M-au impresionat cu generozitatea. Ce să mai dăm spitalului. Dacă s-ar întâmpla așa ceva peste tot în instituțiile românești cred că am bate multe ţări de pe mapamond.#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 aprilie)