Poliția va monitoriza dacă cetăţenii ruşi din regiunea Moscova poartă măști de protecţie

Poliția va verifica şi monitoriza dacă cetăţenii ruşi din regiunea Moscova şi din capitala rusă poartă măști de protecţie. Angajaţi ai Poliţiei locale, ai Poliţiei rutiere și alte instituţii ale statului vor efectua controale şi verifica dacă se aplică legea, a informat executivul regional Moscova, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Începând din 12 mai, masca de protecţie devine obligatorie în regiunea Moscova şi în capitala rusă, iar cei care nu vor purta masca de protecţie riscă o amendă de 4 mii de ruble. Poliția va monitoriza dacă este respectată această măsură, purtatul măștilor de protecţie, şi în alte regiuni.
„Începând cu 12 mai, măștile de protecţie devin un accesoriu obligatorii în spaţiile publice și în transport pentru toți locuitorii regiunii Moscova”, a anunțat Serviciul de presă al Executivului regiunii Moscova.
La 1 mai, guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, a introdus ca măsură obligatorie purtatul măştii de protecţie în regiunea Moscova. Tututor cetățenilor li se recomandă ca, în perioada de la 1 mai până pe 12 mai, să  poarte măști în spaţiile publice. Din 12 mai, masca de protecţie devine obligatorie.
Şeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, a susținut ca această măsură să devină obligatorie pentru mai multe regiuni din Rusia.
Masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice şi în ţinutul Transbaikal, din Rusia. Masca devine un accesoriu obligatoriu în spațiile publice închise și în transportul în comun, începând cu 2 mai, pe întreg teritoriul ţinutului Transbaikal, regiunii Cita şi raionului Citinsk, din Rusia, unde a fost instituit şi regimul obligatoriu de permise de călătorie, pe fondul epidemiei de coronavirus din Rusia.
„Începând cu 2 mai, devine obligatorie purtarea unei măști de protecție, care reduce riscul de infecție cu noul coronavirus. Masca de protecţi devine obligatorie în spaţiile publice închise, inclusiv în transport, zonele de agrement și locurile de joacă”, a anunţat Agenţia de presă TASS, care citează Serviciul de presă al Guvernului regional.
Se mai subliniază că, începând din data de 2 mai, rezidenții din regiunea Cita și din raionul Citinsk vor putea confirma legalitatea prezenței lor în afara zonei de reședință cu permise speciale de călătorie.
Se mai precizează că un ordin special a fost semnat de guvernatorul din ţinutul Transbaikal, Aleksandr Osipov. Pe teritoriul ţinutului Transbaikal, numărul celor infectați cu coronavirus COVID-19 s-a dublat, în timpul zilei de sâmbătă, ajungând la 28 de cazuri./vdraguta/sdm2
(www.russian.rt.com – 2 mai)