Compania Dacia Renault, principalul exportator al României, şi-a reluat activitatea

Compania Dacia Renault, principalul exportator al României, şi-a reluat de astăzi activitatea, la mai mult de o lună de când cei aproximativ 14.000 de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus. Unele activități au fost reluate după Paștele ortodox, pe bază de voluntariat, în Uzina Mecanică și în cea de Vehicule. Cristian Matei, corespondentul Radio România Actualități în județul Argeș:

Reporter: La Uzina Mecanică și Şasiuri, lucrul se desfășoară în trei schimburi, la Uzina Vehicule, în două schimburi, iar la Direcția Logistică România, într-un singur schimb. Din 11 mai, Uzina Vehicule va funcționa în trei schimburi, iar activitatea de logistică va fi corelată cu redemararea uzinelor Groupe Renault din întreaga lume. Toate măsurile sanitare în vigoare în România au fost implementate astfel încât activitățile să se deruleze în condiții de protecție a sănătății angajaților, se precizează într-un comunicat al Direcției Comunicare Groupe Renault România. Reluată parțial în 21 aprilie la Uzina Mecanică și Şasiuri și în Departamentul Presaj din Uzina Vehicule, producția la nivelul platformei se desfășoară normal, respectând condițiile de igienă și securitate.

Realizator: Şi celălalt constructor auto din România, Ford, și-a reluat de astăzi gradual activitatea la Uzina de la Craiova. Jumătate din cei 6.200 de angajați au venit la lucru într-un singur schimb, atât în secția de producție vehicule, cât și în cea de motoare, respectând măsuri speciale de protecție.#HUN/aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 mai