Precizări ale ministrului educaţiei, Monica Anisie

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a exemplificat aseară diverse aspecte ale vieții cetățenilor după 15 mai, o dată cu posibila relaxare a măsurilor care previn răspândirea COVID-19. Într-o intervenție la DIGI 24 responsabilul a spus că una din certitudini este aceea că cetățenii trebuie să se obișnuiască să poarte mască de protecție în mijloacele de transport în comun și, pe cât posibil, să evite aglomerația.
Monica Anisie: Noutatea pe care o avem o avem la examenele de certificare a competenţelor profesionale. Este vorba de certificarea competenţelor pentru nivelul 3, 4 și 5, conform cadrului național al calificărilor, pentru învățământul vocațional, profesional și profesional dual, precum și cele din învățământul postliceal, vor fi realizate aceste examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată în conformitate cu metodologiile aferente fiecărui tip de certificare a competențelor.
Realizator: La reluarea școlilor, la toamnă, în principiu, elevii vor purta măști în clasă, dar o decizie în acest sens urmează să fie luată de Ministerul Sănătății, a mai spus Monica Anisie. Astăzi ar urma să fie anunțat calendarul pentru înscrierea la grădiniță și la clasa pregătitoare, a precizat ministrul educației, Monica Anisie. Noutatea este că la ambele forme de învățământ înscrierea se va face online. Examenul de Evaluare Națională va începe pe 15 iunie, iar cel de Bacalaureat pe 22 iunie, a mai anunţat aseară la un post de televiziune Monica Anisie. Ea a precizat că nu se va renunța la aceste examene, chiar dacă există voci care solicită acest lucru. Mai mult, demnitarul s-a referit și la probele pentru învățământul vocațional și profesional./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 mai