Sprijin pentru românii din țară din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei și Europei de Nord

La începutul lunii aprilie, Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei și Europei de Nord a donat suma de 20.000 de euro, sumă pe care Arhiepiscopia Iașilor a alocat-o pentru achiziționarea de aparatură medicală destinată unor unități spitalicești, după cum urmează:
– un Nebulizator Anios Aerosept 250 donat Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași;
– două Concentratoare de oxigen destinate Spitalului Județean de Urgență Botoșani;
– cinci injectomate pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț;
– zece pulsoximetre, două injectomate și două monitoare funcții vitale pentru Secția Exterioară de Pediatrie – ATI, din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani;
– un Tunel de dezinfecție alocat Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani.
Prin mijlocirea IPS Părinte Mitropolit Serafim, în colaborare cu Crucea Roșie Bavareză, din Germania au fost trimise la Iași 1.400 de combinezoane, 5.500 de mănuși Nitril, 4.000 de măști sanitare și 1.000 de măști FFP2. Acestea vor fi distribuite, de asemenea, unor unități spitalicești din zona Moldovei.

Valoarea totală a ajutoarelor acordate de Arhiepiscopia Iașilor de la începutul epidemiei, cu precădere prin efortul unităților bisericești, dar și cu sprijinul unor donatori este de 2.036.588 lei, dintre care 1.096.781 lei au fost alocați ajutoarelor medicale, iar 939.807 lei ajutoarelor alimentare. Datele se pot găsi pe site-ul înființat special cu acest scop, la adresa fiideajutor.ro.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iașilor