Echipele italiene de fotbal reîncep antrenamentele

Fotbalul italian îşi reîncepe activitatea. O repornire simbolică încredințată echipelor Sassuolo și Lecce, sau mai degrabă jucătorilor celor două echipe care vor fi găzduiţi în structurile cluburilor pentru antrenamente individuale. Semnalul este important, după două luni de oprire forţată din cauza pandemiei.
„Am făcut un pas important – observă directorul general al clubului Sassuolo, Giovanni Carnevali – graţie bunului simț al guvernanților care ne-au permis să repornim, cu toate precauțiile necesare. Sperăm că numărul infecțiilor va scădea și că vor muri din ce în ce mai puţine persoane şi atunci vom vedea. Trebuie să ținem în picioare industria fotbalului, altfel există mari riscuri „.
Juventus a început deja controalele medical pentru membrii clubulu. Cristiano Ronaldo s-a întors la Torino ieri seară și va trebui să respecte cele 14 zile de carantină înainte de a putea începe antrenamentele individuale. Bologna și Udinese îşi dechid marţi centrele sportive, fiind urmate de Roma și Lazio, Fiorentina și Inter. „Începând de marți 5 mai, jucătorii primei echipe vor avea dreptul să își continue activitățile de întreținere individuală şi pe terenurile centrului tehnic N. Galli”, precizează un comunicat de pe site-ul clubului Bologna FC. „Prin urmare, sportivilor li se va permite accesul doar pe terenuri, în conformitate cu regulile de distanțare, în timp ce vestiarele, sala de sport, birourile și toate celelalte medii vor rămâne închise. Antrenorul și colaboratorii tehnici nu vor fi prezenți.”

Viitorul campionatului rămâne totuși incert: „Sper că va reîncepe Serie A”, spune ministrul sportului, Vincenzo Spadafora, la emisiunea Frontiere pe Raiuno. „Am confirmat foaia de parcurs pe care o întocmisem – continuă el – Comitetul Tehnic-Științific a dat deja avizul pentru antrenamentele sportive individuale de grup începând cu 4 mai, iar antrenamentul colectiv va începe pe 18, dacă Protocolul Figc va fi aprobat de același CTS”. „Astăzi nu avem încă elementele care să spună dacă la jumătatea lunii iunie va fi posibil să reluăm campionatul, eu unul sper asta şi vom lucra pentru ca acest lucru să se întâmple. Va depinde de o serie de lucruri, ce se va întâmpla în aceste săptămâni şi dacă curba infecției va continua să coboare ”. www.rainews.it

Traducerea Cătălina Păunel/cpaunel