Monica Ulmanu printre câştigătorii Premiului Pulitzer pentru jurnalism din acest an

Jurnalista Monica Ulmanu se află pe lista caştigătorilor din acest an ai Premiului Pulitzer pentru jurnalism, alături de o echipa de jurnalişti de la Washington Post.

Premiul vine ca o recunoaştere a meritelor pentru munca depusă în cadrul realizării unui număr de zece materiale ce au ca temă mediul şi încălzirea globală, conform pulitzer.org. Potrivit Washington Post, aceasta s-a alăturat publicaţiei în 2018, ocupând funcţia de editor grafic, după ce a lucrat o vreme pentru The Guardian la Londra şi a efectuat un internship în cadrul The New York Times.

Monica Ulmanu a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicări din cadrul Universităţii din Bucureşti, specializarea Jurnalism, fiind singura absoventa din istoria facultăţii care a câştigat un astfel de premiu. Premiul Pulitzer este considerat a fi cel mai prestigios premiu pentru jurnalism din lume, fiind adesea comparat cu Premiul Nobel pentru cercetători şi scriitori.

De-a lungul timpului aceasta a mai câştigat și alte premii precum: Society of Professional Journalists (2010), European Digital Media Awards (2017),  Information is Beautiful awards (2017) şi Edward R. Murrow Award (2018).

Mihaela Necula