Teatrul Scala di Milano, așa cum nu a putut fi admirat niciodată: urcarea pe scenă, parcurgerea coridoarelor secrete, intrarea în Loja Regală, observarea laboratorului industrial și vizionarea celor mai mici și mai rafinate detalii ale rochiilor purtate de Maria Callas, care fac parte dintr-o expoziție de 12 costume istorice filmate cu camere de înaltă calitate.
Pentru prima dată a fost utilizată tehnologia Art Camera – concepută pentru a fotografia tablouri în muzee – pe costume de scenă, dar nu numai: 92 de artiști, inclusiv șase soliști, 26 de coriști și 60 de instrumentiști, provenienți din cinci țări, au creat prima reprezentație de operă de la Teatrul Scala interpretată în carantină: un concert cu opera „Simon Boccanegra” de Giuseppe Verdi.
„Suntem fericiți să prezentăm acest nou proiect împreună cu prietenii noștri de la Google, care au făcut deja multe evenimente în lume cu muzeele. Scala este unul dintre cele mai mari teatre lirice din lume, unul dintre cele mai importante, este un brand. În decursul a 250 de ani, acest teatru a construit o arhivă minunată, cu multe imagini, amintiri și costume. Întreaga noastră echipă a pus pe acest site peste 240.000 de fotografii, 1.200 de imagini care provin din muzeu, 16.000 de documente muzicale. Cu acest sistem, putem călători cu toții în interiorul Teatrului Scala”, a declarat administratorul Teatrului, Dominique Meyer, în legătură directă de la Viena, în cadrul conferinței de presă online dedicată proiectului la care au luat parte Amit Sood, directorul Google Art & Culture, Luisella Mazza, șeful Global Google Art & Culture și Filippo del Corno, consilier pentru Cultură la Primăria din Milano./oavram/aionescu

(http://www.rainews.it – 8 mai)