Liberalii acuză PSD de decapitarea legii privind starea de alertă

Realizator: Liberalii au criticat raportul adoptat în Comisia juridică. Senatorul PNL Iuliana Scântei declara în timpul dezbaterilor din plen că modificările aduse nu mai permit adoptarea măsurilor necesare protejării cetățenilor.
Iuliana Scântei: Din păcate, ați decapitat această lege. Românii trebuie să știe că din 15 mai, în forma aceasta a legii, nu vor putea să beneficieze de protecția pe care au avut-o pe durata stării de urgență și, din păcate, nici restricțiile și celelalte măsuri nu vor putea fi luate. Pentru aceste motive noi considerăm că proiectul este prost redactat, neconstituțional și nu asigură o protecție eficientă a cetățenilor români în fața pandemiei COVID-19.
Realizator: UDMR se declară în favoarea proiectului de lege amendat, iar USR anunță că se va abține de la vot. ALDE și PRO România au anunțat că votează împotrivă, pentru că legea, deși modificată, nu prezintă suficiente garanții împotriva abuzurilor. După votul din Senat, proiectul de lege merge la Camera Deputaților, pentru vot decizional./ahincu/cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 12 mai)