Economia României nu a intrat în recesiune în primul trimestru al anului, potrivit INS

Din cele peste 90.000 de întreprinderi mici și mijlocii care s-au înscris pe platforma IMM Invest doar 12 au obținut credite garantate de stat, susține Partidului Social Democrat. PSD precizează într-un comunicat de presă că guvernul nu a luat măsuri pentru salvarea economiei naționale și atrage atenția că mii de firme autohtone vor intra în faliment, fapt care va conduce la creșterea numărului de șomeri și la scăderea nivelului de trai.
Economia României nu a intrat în recesiune în primul trimestru al anului, potrivit Institutului Național de Statistică. Produsul Intern Brut al țării noastre a crescut comparativ cu 2019. Nicoleta Turcu ne oferă mai multe informații.
Reporter: PIB a înregistrat o creștere cu 2,4% pe serie brută și cu 2,7% pe serie ajustată sezonier. Seria ajustată sezonier a PIB-ului trimestrial a fost recalculată ca urmare a includerii estimărilor pentru trimestrul întâi din 2020, fiind înregistrate diferențe față de varianta publicată anterior. Estimările semnal, precum și cele provizorii ale produsului intern brut trimestrial sunt afectate de dificultățile create de criza pandemică și de instituirea stării de urgență, precizează INS. Pe seria ajustată sezonier în trimestrul întâi din 2020, comparativ cu trimestrul anterior, PIB a crescut cu 0,3%. Față de același trimestru din anul 2019 PIB a înregistrat o creștere cu 2,7%. Pe serie brută, comparativ cu același trimestrul din anul 2019 produsul intern brut în trimestrul întâi din 2020 a înregistrat o creștere cu 2,4%, mai arată datele INS./ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 mai)