În Republica Moldova, continuă să crească numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus continuă să crească în Republica Moldova, urcând astăzi până la 6.060 de persoane infectate. Instituţiile medicale se confruntă cu o situaţie alarmantă, fiind tot mai multe cadre medicale contaminate. De la Radio Chişinău, relatează colega noastră Natalia Zaharescu.

Reporter: Astăzi a fost anunțat cel de-al 12-lea deces în rândul lucrătorilor medicali, fiind vorba de un medic de la Bălţi, în contextul în care 22% din totalul celor infectați sunt medici, asistenți medicali sau alți angajați din sistemul de sănătate. În total, în Republica Moldova au decedat peste 200 de persoane, iar altele peste 2.400 s-au vindecat de COVID-19. În ultimele şapte zile, în Republica Moldova s-au înregistrat în total 1.133 de cazuri de COVID-19, o cifră record în istoria îmbolnăvirilor provocate de noul coronavirus, în creștere cu 327 față de săptămâna precedentă. Menționăm că la 15 mai s-a încheiat starea de urgență, care a fost înlocuită cu starea de urgență în sănătatea publică, iar aceasta va fi în vigoare până la 30 iunie.

În acest context, rămân în vigoare măsurile restrictive care-i vizează pe cetățeni, precum păstrarea distanței sociale de cel puțin un metru, interzicerea prezenţei în spații publice în grupuri de mai mult de trei persoane și obligaţia purtării măștilor în transportul public și în spațiile închise./mnecula/gioan

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢ – 18 mai