Zeci de angajați ai Termocentralei Mintia au protestat, nemulțumiți de întârzierea plăţii salariilor

Complexul Energetic Hunedoara va plăti mâine salariile celor peste 4.000 de angajați, cu o întârziere de patru zile, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă pe fondul scăderii prețului la energie. Câteva zeci de angajați ai Termocentralei Mintia au protestat astăzi nemulțumiți de această situație. Corespondentul nostru, Ilie Pintea, transmite.

Reporter: Complexul Energetic Hunedoara se află în insolvență de mai bine de șase luni, iar la situația financiară precară s-au adăugat și efectele restricțiilor care au dus la scăderea drastică a consumului de energie. Prin urmare, prețurile la care a fost tranzacționat megawattul au atins un minim istoric ce s-a reflectat în veniturile complexului aflat în imposibilitatea de a achita la timp salariile.

Cristian Roșu, administratorul special: Nu avem bani, pentru că sunt încasările foarte mici la CE Hunedoara. Prețul la energie electrică, produsul final pe care CE Hunedoara îl vinde pe piață, este foarte mic. Spre comparație, ieri, a vândut megawattul/oră cu 67 de lei. În aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul era de 300 de lei. Oricine poate înțelege cât de mici sunt veniturile pe care le avem în momentul de față.

Reporter: Nemulțumiți de această situație, aproape 70 de angajați ai Termocentralei Mintia au declanșat azi-dimineață un protest spontan în curtea întreprinderii, nemulțumiți că salariile pe luna aprilie au întârziat, iar tichetele de masă, banii pentru decontarea navetei și ajutoarele de încălzire sunt restante pentru lunile martie și aprilie. Ulterior, salariații nemulțumiți au fost îndrumați să protesteze la locurile lor de muncă pentru a păstra distanțarea socială./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 mai